Parohia din Cartierul Nord al municipiului Caransebeș, în haine de sărbătoare

22 April 2019 Off By Herea Darius
Parohia din Cartierul Nord al municipiului Caransebeș, în haine de sărbătoare

În Duminica Floriilor, Biserica ,,Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit în mijlocul credincioșilor și a sfințit icoanele din partea superioară a iconostasului, după care a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. Totodată ierarhul a sfințit și icoanele realizate de copiii și tinerii parohiei în cadrul cercului de pictură.

La slujbă, au participat un număr mare de copii și tineri, dar și credincioși de toate vârstele, veniți să Îl întâmpine pe Mântuitorul Hristos în Ierusalimul sufletelor, prin comuniunea în rugăciune, ascultarea Evangheliei și împărtășirea cu Sfintele Taine.

„Și în acest an, ne-am bucurat de prezența multor copii și tineri, care ne-au așteptat la intrarea în Sfânta Biserică, și apoi, la sfârșitul Sfintei Liturghii, ne-au prezentat un frumos program artistic, un program duhovnicesc de cântări și pricesne legate de praznicul Floriilor și de Săptămâna Sfintelor Pătimiri, asemănându-ne cu toții cu pruncii care au strigat  în Ierusalim, care au cântat cu inimă deschisă Fiului de Împărat «Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!»”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian.

Darul muzical al corului de copii, coordonat de preoții slujitori și doamnele preotese, nu a rămas nerăsplătit, Părintele Episcop dăruindu-le micilor credincioși diplome, dulciuri și iconițe.

Biserica din cartierul Nord, ce se află în incinta Protopopiatului Caransebeș, este singura din municipiu care are hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”. Sfântul locaș a fost donat Episcopiei Caransebeșului de comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie a anului 2017.

De-a lungul timpului, s-au efectuat ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare, în special la interior, urmând ca în acest an lucrările să continue la exterior, ierarhul arătându-se mulțumit de implicarea și dedicarea pe care o au față de Sfânta Biserică atât preoții slujitori, cât și credincioșii parohiei, în încheiere subliniind următoarele:

„Plecăm din această parohie cu mulțumire sufletească, cu bucurie sfântă și cu nădejdea că la această parohie avem preoți și credincioși destoinici, de la cei mai mici până la cei mai mari, care se jertfesc pentru Sfânta Biserică și care nu doar în Duminica Floriilor, ci în fiecare duminică și sărbătoare, cântă din toată inima «Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!»”.