Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului la Caransebeș

23 August 2019 Off By Herea Darius
Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului la Caransebeș

Vineri, 23 august, la Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală  cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„După nouă zile, am ajuns la încheierea perioadei dedicate Adormirii Maicii Domnului. O rugăm și în această zi pe Preacurata Maică a Domnului să mijlocească pentru noi și pentru mântuirea noastră înaintea Tronului Preasfintei Treimi. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și Maica Domnului să ne ocrotească!”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în cuvântul de învățătură adresat credincioșilor la finalul slujbei.

La sfârșitul slujbei, s-a săvârșit o slujbă de parastas pentru doamna Maria Mic, mama Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a trecut în veșnicie la praznicul Adormirii Maicii Domnului și își doarme somnul de veci alături de soțul ei, Teodor, în cimitirul Mănăstirii „Izvorul Miron” – Românești  din județul Timiș.