Cerc pastoral-misionar la Vermeș

 Cerc pastoral-misionar la Vermeș
Luni, 13 noiembrie, în contextul sărbătoririi Zilei Bibliei și a Sfântului Ioan Hrisostom, la Parohia „Înălțarea Domnului” din Vermeș, s-a desfășurat întâlnirea Cercului pastoral – misionar Bocșa
Autor: Pr. Cosma Cosmin
Pentru începutul întrunirii, s-a săvârșit Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, preoți slujitori fiind Pr. Daniel Crecan de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Gherteniș – protos, Pr. Petru Vintilescu de la Biserica „Înălțarea Domnului” Vermeș și Pr. George Adrian Moteca de la Biserica „Învierea Domnului” Ramna, strana fiind formată din restul preoților prezenți.

După terminarea slujbei Acatistului, părintele Liuba Ion de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Izgar a prezentat referatul: „Probleme necanonice în cadrul Tainei Spovedaniei și a Împărtășirii”. A urmat o foarte captivantă discuție în comun pe baza referatului unde absolut fiecare preot prezent și-a adus aportul împărtășind din experiența proprie și situații inedite cu care s-au lovit la preluarea parohiilor, situații din care amintim mărturisirea păcatelor în comun, practică total contrară spiritului Ortodoxiei sau spovedania condiționată de achitarea unor sume de bani. Evident că fiecare a aplicat ceea ce a învățat la școala de Teologie, seminar sau Facultate, explicând simbolismul și semnificația săvârșirii corecte a celor două Sfinte Taine.

Întâlnirea a produs uimire în urma relatărilor personale despre situațiile întâlnite, dar și reamintirea soluțiilor aflate la îndemâna fiecărui preot pentru a contracara superstițiile și neorânduielile. Următoarea întâlnire, ultima din acest an calendaristic, va fi săvârșită în spiritul sărbătorii marelui Praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Data: 14 noiembrie 2017 • Vizualizări: 783