Slujiri arhierești pascale în Episcopia Caransebeșului

 Slujiri arhierești pascale în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Potrivit tradiției, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat luni, în a doua zi de Paşti, în mijlocul credincioșilor din municipiul Reșița, iar marți, în a treia zi de Paști, în mijlocul credincioșilor din orașul-stațiune Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Potrivit tradiției, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat luni, în a doua zi de Paşti, în mijlocul credincioșilor din municipiul Reșița, iar marți, în a treia zi de Paști, în mijlocul credincioșilor din orașul-stațiune Băile Herculane.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica reșițeană cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Muncitoresc. Răspunsurile liturgice au fost de corul parohial, iar la slujbă a participat un număr însemnat de credincioşi. Monumentala biserică-catedrală din Reşiţa Montană a fost ridicată între anii 1938-1941 şi a fost târnosită la data 3 septembrie 1972 de către ÎPS Nicolae, Arhiepiscop al Timișoarei şi Caransebeşului și Mitropolit al Babatului.

În a treia zi de Paşti, Întâistătătorul Episcopiei Caransebeșului, Preasfinţitul Lucian, a poposit duhovnicește în mijlocul credincioşilor din oraşul-staţiune Băile Herculane. Cu acest prilej, chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din localitate.

La slujbă au participat un număr însemnat de credincioşi, precum şi autorităţi locale. Biserica parohială cu hramul „Schimbarea la Faţă” din oraşul-staţiune Herculane a fost construită în anul 1864 şi răspunde necesităților duhovnicești pentru credincioşii şi turiştii care vin în staţiune la tratament.
Data: 8 mai 2013 • Vizualizări: 1370