Sărbătoarea Floriilor la Caransebeș

16 April 2019 Off By Herea Darius
Sărbătoarea Floriilor la Caransebeș

Episcopia Caransebeșului, Protopopiatul Caransebeș și Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” vă invită să participați sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 16, la cea de-a doua ediție a Procesiunii de Florii. Traseul procesiunii va cuprinde Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”, Catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe”, Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, Biserica „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” și Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”, unde, începând cu ora 18, se va oficia, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, slujba Vecerniei cu Litie.

În Duminica Floriilor, 21 aprilie, Biserica din Cartierul Nord va îmbrăca haine de sărbătoare, prăznuind hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”. Credincioșii caransebeșeni sunt invitați să se alăture bucuriei întâmpinării Domnului prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de ierarh, alături de un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 9,30.

La finalul slujbei, corul de copii al parohiei va susține un program artistic și va avea loc o expoziție de icoane, astfel încât lăcașul de cult, dar mai ales sufletele credincioșilor, să devină un mic Ierusalim în care Fiul lui Dumnezeu să fie primit cu dragoste, un Ierusalim statornic în credință, în care să se reflecte rodul biruinței lui Hristos – mântuirea.

„Osana Fiului lui David; binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului! Osana întru cei de sus!” (Matei 21:9)