1 iunie – festin de muzică corală la Reșița

30 May 2019 Off By Pavel Canea
1 iunie – festin de muzică corală la Reșița

Sâmbătă, 1 iunie, sute de copii și tineri din județul Caraș-Severin, dar și din Timișoara, Arad, Deva, Orăștie și Drobeta Turnu Severin se vor aduna la Sala „Lira” a Liceului de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa pentru a participa la Festivalul corurilor de copii și tineri „Timotei Popovici”.

Manifestarea organizată de Episcopia Caransebeșului în cadrul Zilelor Credinței și Culturii va debuta la ora 16:00 și se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Ca un omagiu a celui mai prolific compozitor de muzică corală pentru copii, Timotei Popovici, festivalul ajunge anul acesta la cea de-a 37-a ediție. Copiii și tinerii vor încânta auditoriul cu cântări corale din perioada pascală, precum și printr-un repertoriu de cântece populare și patriotice.

Festivalul corurilor de copii și tineri „Timotei Popovici” este primul festival coral pentru copii şi tineret din România, care a debutat în comuna Marga – judeţul Caraş-Severin la inițiativa maestrului Dumitru Jompan.

Timotei Popovici este bănățean, cu origini în localitatea Tincova, judeţul Caraş-Severin. El s-a născut la 20 august 1870, a fost preot, pedagog și compozitor român, alcătuind numeroase compoziții laice și religioase, pentru cor de copii, coruri școlare, coruri pe trei voci și bărbătești.