Atelier biblic la Reșița

Atelier biblic la Reșița

Album foto
În contextul sărbătoririi, pe data de 13 noiembrie, a Zilei Bibliei, dar și a Sfântului Ioan Gură de Aur, Episcopia Caransebeșului și Catedra de Vechiul și Noul Testament din cadrul Universității „Eftimie Murgu” a organizat astăzi workshop-ul „Teologie biblică în actualitate”
Autor: Serviciul Cultural
În contextul sărbătoririi, pe data de 13 noiembrie, a Zilei Bibliei, dar și a Sfântului Ioan Gură de Aur, Episcopia Caransebeșului și Catedra de Vechiul și Noul Testament din cadrul Universității „Eftimie Murgu” a organizat astăzi workshop-ul „Teologie biblică în actualitate” în sala de conferințe a unui hotel din municipiul Reșița.

Manifestarea a avut menirea să sublinieze importanța citirii și a înțelegerii Sfintei Scripturi și a cuprins prezentările referatelor pregătite de părinți profesori din București, Iași, Arad, Timișoara și Caransebeș, care au analizat cu precădere anumite teme de actualitate din scrierile Sfântului Luca, precum Evanghelia a treia și cartea Faptele Apostolilor.

„Sectorul cultural al Episcopiei Caransebeșului are în vedere în această perioadă organizarea a mai multor ateliere de lucru în care să fie implicați preoți. Aceste ateliere au un caracter eminamente practic, întrucât îi familiarizează pe preoți cu tot ceea ce înseamnă actualitatea teologiei în diferitele domenii, iar pe de altă parte le oferă premise pentru activitatea pastoral-misionară pe care o desfășoară. Avem nevoie astăzi de preoți cât mai bine pregătiți, să poată utiliza Sfânta Scriptură în toate ipostazele în care ei sunt puși din punct de vedere misionar. În această zi cinstim cum nu se poate mai bine ziua Bibliei și pe Sfântul Ioan Hrisostom prin organizarea acestui atelier biblic la care am invitat o parte din preoții eparhiei și o parte din studenții teologi. Am procedat așa pentru că cei care au fost participanți, la rândul lor, prin cercurile pastoral-misionare, să disemineze informațiile și modalitatea de lucru pe care au deprins-o aici, iar pe de altă parte toate aceste cursuri de perfecționare, de pregătire continuă a preoților să-și găsească utilitatea în parohii, unde preoții la rândul lor devin, sunt sau redevin învățători ai Sfintei Scripturi”, a precizat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

La atelierul biblic au luat parte peste 50 de preoți din cele 4 protopopiate ale Eparhiei precum și studenți teologi de la Departamentul de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeș. După comunicările plenare au urmat discuții și dezbateri pe temele prezentate pe grupe de lucru.Data: 13 noiembrie 2017 • Vizualizări: 690