Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Parohia Mal

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Parohia Mal

Album foto
În Duminica a 25-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Mal, Protopopiatul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a 25-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Mal, Protopopiatul Caransebeșului. Încă de la orele dimineții numeroși credincioși l-au așteptat pe Părintele Episcop în fața troiței ce a fost ridicată în anul 1876 și care a fost recent renovată, ierarhul cu această ocazie sfințind-o. După slujba de sfințire au mers în procesiune până la biserica parohială, unde chiriarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie. La sfânta slujbă au participat și autorități locale, dar și foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în veșminte populare specifice Văii Bistrei. După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a sfințit și noua casă parohială, care a fost achiziționată recent și amenajată.

„Părintele paroh a insistat foarte mult ca în acest an să venim aici, pe de-o parte să săvârșim Sfânta Liturghie, iar pe de altă parte să sfințim casa parohială, pentru că în Parohia Mal nu a existat niciodată o casă parohială. Cu prilejul acestei vizite canonice am sfințit și o frumoasă cruce în centrul satului, mai veche, dar care a fost renovată și soclul placat cu granit. Este o bucurie mare pentru noi cei de la Centrul eparhial, dar cu siguranță este bucurie mare și pentru credincioșii din această localitate, deoarece au o casă parohială bine amenajată, iar preotul paroh va locui aici împreună cu familia și sigur va oficia toate slujbele rânduite. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți ctitorii și donatorii care au contribuit la achiziționarea și înfrumusețarea casei parohiale și dorim tuturor un post binecuvântat, cu mult folos duhovnicesc și după urcușul din cele 40 de zile să ne bucurăm și să ne veselim duhovnicește la marele praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii Părintele Episcop Lucian l-a hirotesit iconom pe părintele paroh Ioan Popa, iar celor ce s-au implicat în lucrarea bisericii ierarhul le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

Biserica cu hramul „Dumnica Tuturor Sfinţilor” din Parohia Mal a fost construită între 1902-1903, în stil baroc vienez, iar la data de 06.05.2012 a fost târnosită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.


Data: 13 noiembrie 2017 • Vizualizări: 1574