Binecuvântare arhierească pentru preoții și credincioșii din Protopopiatul Moldova Nouă

Binecuvântare arhierească pentru preoții și credincioșii din Protopopiatul Moldova Nouă

Album foto
Luni, 4 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent în mijlocul preoților și credincioșilor din Protopopiatul Moldova Nouă
Autor: Serviciul Prezidial
În data de 4 decembrie, este pomenită Sfânta Muceniță Varvara, ocrotitoarea minerilor, a geologilor și a arhitecților, de aceea, cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie la demisolul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, oraș minier. La sfânta slujbă au participat toți preoții din Protopopiatul Moldova Nouă și s-au împărtășit cu Sfintele Taine, împlinind astfel comuniunea euharistică, așa cum este tradiția în Episcopia Caransebeșului în Postul Nașterii Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii Ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Valentin Costea pe seama Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa. La finalul slujbei Corul Poliției de Frontieră din Moldova Nouă a susținut un concert de colinde. În continuare Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru minerii adormiți în Domnul din această zonă, la monumentul ce se află în vecinătatea Bisericii, ridicat în cinstea acestora. De asemenea, tot luni, 4 decembrie, chiriarhul a sfințit o troiță amplasată la intrarea dinspre Oravița în orașul de pe Clisura Dunării.

„Am chemat-o astăzi în ajutorul nostru pe Sfânta Muceniță Varvara ocrotitoarea tuturor minerilor și implicit ocrotitorea acestui oraș minier, pentru că aici foarte mulți oameni au lucrat în minele de cupru și celelalte mine din împrejurimi, pentru a-și întreține familiile. Am fost împreună cu autoritățile locale și cu foarte mulți credincioși, care au ținut să vină la biserică alături de preoții parohi de pe raza Protopopiatului Moldova Nouă. După Sfânta Liturghie am săvârșit o slujbă de pomenire pentru minerii care au suferit moarte năprasnică, trecând la cele veșnice în accidente, în subteran. Am binecuvântat și crucea monument care va îmbrățișa de azi înainte pe toți cei ce vor ieși sau vor intra în orașul Moldova Nouă. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această lucrare frumoasă și Îl rugăm pe mai departe să binecuvinteze calea Postului Crăciunului și să ne ajute cu inimă curată și smerită să ne închinăm în fața Pruncului Divin”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

Duminică, 3 decembrie, Preasfințitul Episcop Lucian a participat la lansarea volumului părintelui Remus Căta, intitulată: „Monografia Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena din Moldova Nouă-Studiu istoric și administrativ-bisericesc”. Evenimentul s-a desfășurat în biserica parohială, iar cu acest prilej ierarhul a săvârșit Acatistul Sfintei Mare Mucenițe Varvara, precum și o slujbă de Te-Deum.


Data: 5 decembrie 2017 • Vizualizări: 1166