Comunicat de presă

31 October 2019 Off By Pavel Canea
Comunicat de presă

În duh de rugăciune şi cu multă responsabilitate, în ziua de 31 octombrie 2019, Consistoriul Monahal Eparhial al Episcopiei Caransebeșului s-a întrunit în şedinţă de lucru pentru judecarea abaterilor arhimandritului Justinian Tibil, starețul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului Teiuș.

În conformitate cu Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și în temeiul prevederilor Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române cu unanimitate de voturi, membrii Consistoriului Monahal Eparhial al Episcopiei Caransebeșului au hotărât depunerea (destituirea) din slujirea clericală a arhimandritului Justinian Tibil și împlinirea unui canon de post și de pocăință la o mănăstire.

Facem precizarea că părintele arhimandrit Justinian Tibil a avut o atitudine de resemnare și pocăință față de faptele pentru care este acuzat asumând perioada de pocăință și manifestând dorință de îndreptare. Precizăm totodată că instanțele disciplinare ale Bisericii Ortodoxe Române au ca scop nu numai sancționarea celor aflați în cauze disciplinare, ci și îndreptarea acestora potrivit doctrinei creștine.

Episcopia Caransebeșului, își cere iertare tuturor credincioșilor din eparhie pentru tulburarea produsă de abaterile de la morala creștină ale unui cleric și se roagă Milostivului Dumnezeu pentru ajutorul și luminarea slujitorilor Bisericii lui Hristos din Episcopia Caransebeșului și a tuturor credincioșilor din eparhie.

Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului