Bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos la Catedrala Episcopală din Caransebeș

28 December 2018 Off By Herea Darius
Bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Marți, 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos și binecuvântarea ierarhului au umplut sufletele credincioșilor prezenți la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit, alături de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile au fost date de Corul Catedralei. La slujbă, au luat parte și autorități județene.

La timpul potrivit, mulți credincioși au încununat Postul Crăciunului și cununa bucuriei a Sfintei Nașteri prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului. Copiii prezenți au primit din partea ierarhului daruri.

„La acest praznic luminos am slujit la Catedrala noastră episcopală, bucurându-ne de împreuna slujire cu părinții consilieri, inspectori și părinții de la catedrală, dar și bucurându-ne duhovnicește cu credincioșii care au venit în număr mare la sfânta biserică. Le mulțumim tuturor credincioșilor, copiilor și tinerilor, care s-au împărtășit în număr mare cu Sfintele Taine, dar se cuvine să-I mulțumim Mântuitorului Iisus Histos pentru toate darurile revărsate asupra noastră. De asemenea, Îi mulțumim că ne-a ajutat să parcurgem postul de 40 de zile și la finalul acestui urcuș duhovnicesc să ne putem închina cu magii și păstorii și să-L slăvim pe Domnul și stăpânul vieții noastre, pe Cel care a venit să ridice păcatele noastre, a întregii omeniri”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Nașterea Domnului Iisus Hristos a fost sărbătorită, ca în fiecare an, prin rugăciune, binecuvântare și colind, încercând astfel a aduce lumina Betleemului în sufletele credincioșilor.