Grupuri de colindători l-au colindat de Părintele Episcop Lucian

28 December 2018 Off By Herea Darius
Grupuri de colindători l-au colindat de Părintele Episcop Lucian

Asemenea păstorilor și magilor, vestitori ai bucuriei, mai multe grupuri de copii și tineri din parohiile, centrele de tineret și unitățile de învățământ din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului, au adus vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului în aceste zile la Catedrala Episcopală. Cetele de colindători au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care le-a oferit daruri și i-a binecuvântat.

„Și în acest an 2018, Anul unității de credință și de neam și Anul făuritorilor Marii Uniri, am primit în catedrala noastră episcopală cete de colindători. I-am primit cu drag, le-am oferit cadouri și calendare, dar mai ales i-am admirat pentru că ne-au adus și în acest an vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos”,
a subliniat Părintele Episcop Lucian.

Ierarhul le-a mulțumit tuturor colindătorilor pentru că au venit și la Catedrala Episcopală să colinde. „Le mulțumim tuturor copiilor, tinerilor și credincioșilor care și în acest an au binevoit să fie alături de noi și să ne aducă un strop de lumină, de dragoste înainte de Slăvitul Praznic al Nașterii lui Mesia. Le dorim tuturor celor ce ne-au călcat pragul sărbători fericite, un Crăciun binecuvântat, iar anul 2019 să ne aducă numai bucurii duhovnicești, înțelepciune și pace pe pământ”, a adăugat Preasfințitul Lucian.

Colindătorii au fost răsplătiți cu daruri oferite de Moș Crăciun și cu calendare pentru anul 2019 înmânate de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, însoțite de călduroase urări pentru sărbători și pentru noul an.

Primele cete de colindători au urcat pe soleea Catedralei Episcopale ieri, 19 decembrie, au continuat astăzi și vor fi așteptați și mâine.