Anul Nou 2019 sărbătorit la Catedrala Episcopală din Caransebeș

1 January 2019 Off By Herea Darius
Anul Nou 2019 sărbătorit la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Foarte mulți credincioși caransebeșeni au ales la trecerea dintre ani să fie în Catedrala Episcopală din Caransebeș și să se roage. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian alături de un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, înălțând și rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut, dar şi de cerere pentru noul an.

În prima zi a Anului Nou civil, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului şi face pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, la Catedrala Episcopală din Caransebeș, Părintele Episcop Lucian a săvârșit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia, numeroşi copii și tineri, dar și adulți s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns să ne închinăm și Praznicului Tăierii Împrejur a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Suntem din nou în comuniune euharistică în Catedrala noastră episcopală din Caransebeș împreună cu părinții slujitori de la această catedrală și cu toți credincioșii fideli care frecventează catedrala noastră în fiecare duminică și sărbătoare. Le dorim tuturor preoților și credincioșilor din eparhia Caransebeșului și nu numai, multă sănătate, binecuvântare, har peste har în acest an 2019, un an ce ni-l dorim cu toții să fie mai bun pentru mântuirea noastră, pentru sfânta biserică și pentru țara noastră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Ierarhul a mai amintit și de anul 2019, an omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari. „Anul 2019 este un an închinat de Sfântul Sinod satului românesc, de aceea și noi în eparhia Caransebeșului ne propunem să intensificăm misiunea și pastorația în mediul rural, în parohiile sărace și izolate din episcopia noastră, pentru că preoții și credincioșii așteaptă mai mult ajutor și implicare din partea noastră”.

Cu prilejul Anului Nou chiriarhul a urat, la finalul slujbei euharistice, tuturor credincioșilor, sănătate și un an roditor, iar celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulţi şi fericiţi, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.