Procesiune de Florii la Caransebeș

21 April 2019 Off By Pavel Canea
Procesiune de Florii la Caransebeș

Ajunul Floriilor a fost zi de sărbătoare în municipiul Caransebeș întrucât a fost organizată o procesiune închinată praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Procesiunea ajunsă la a doua ediție s-a desfășurat pe traseul: Catedrala „Învierea Domnului” – Catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” – Biserica „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” și Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”.

Alături de ierarhul Episcopiei Caransebeșului, au participat la procesiune credincioși din oraș, precum și un număr însemnat de copii și tineri, ce au fost îmbrăcați în veșminte populare.

Înainte de a ieși pe străzile Caransebeșului Părintele Episcop Lucian a sfințit în Catedrala Episcopală o icoană cu Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, care a fost purtată în procesiune. De asemenea, a binecuvântat și ramuri de finic, care au fost împărțite credincioșilor.

„Ne-a ajutat Dumnezeu ca și în acest an să organizăm la Caransebeș o procesiune la Praznicul Floriilor, să ne închinăm la importantele biserici din orașul nostru. Ne bucurăm că oamenii sunt receptivi atunci când este vorba de osteneală duhovnicească. Am început frumos praznicul Împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim și credem că împreună cu pruncii din cetatea Ierusalimului ,din vremea aceea, am cântat și noi cu buzele, dar mai ales cu inima și cu sufletul «Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!». Îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să intre și în sufletul nostru, să se sălășluiască întru noi și să ne aducă pacea Sa divină și iubirea Sa milostivă și veșnică”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Pe tot traseul, atât grupul psaltic Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, cât și copiii și tinerii participanți la procesiune au cântat pricesne. Ajunși la Biserica cu hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”, Preasfințitul Lucian a înălțat rugăciuni de mulțumire și binecuvântare pentru toți credincioșii ce au participat la procesiune, după care s-au rugat împreună la slujba Vecerniei cu Litie a praznicului de mâine.