Ședință de lucru a Consiliului Eparhial

28 May 2019 Off By Herea Darius
Ședință de lucru a Consiliului Eparhial

Luni, 27 mai, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului Eparhial sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, pentru a dezbate toate activitățile desfășurate de sectoarele eparhiei.

Sectorul administrativ-bisericesc a prezentat mișcările de personal clerical și neclerical din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului, hotărâte în ședințele Permanenței Consiliului Eparhial, în perioada 1 ianuarie – 1 iunie 2019.

La Sectorul Social s-a aprobat înființarea „Centrului Multifuncțional pentru implementarea activităților socio-educative, de recreere și asistență medicală mobilă”, cu sediul la Târnova, proiect depus pe GAL Caraș Timiș și încheierea unui acord de parteneriat între Episcopia Caransebeșului și Comuna Teregova pentru proiectul „Investiții în infrastructura educațională în comuna Teregova” – proiect depus pe GAL Țara Gugulanilor. Totodată, s-a decis mărirea capacității Centrului de Zi Sfântul Nicolae din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Vasile cel Mare al Episcopiei Caransebeșului de la 80 la 100 de beneficiari. De asemenea, s-a hotărât depunerea de către Episcopia Caransebeșului, în calitate de lider, a unui proiect  POCU Axa prioritară 5 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității; Obiectiv specific 5.2:  Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din comunitățile marginalizate din zona rurală și orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

La Departamentul de Tineret a fost prezentat implementarea Programului cultural-educațional  destinat copiilor și tinerilor – „Tabăra din Inima Satului” (TDIS). Programul TDIS  este organizat de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul ATOR Banatul de Munte și al Centrului de Tineret Moniom, în perioada februarie – decembrie 2019, înscriindu-se în contextul manifestărilor dedicate Anului omagial al satului românesc în Patriarhia Română. În urma solicitărilor venite din partea comunităților rurale din Caraș-Severin și a discuțiilor purtate cu actorii locali implicați (primării, școli și parohii), au fost stabilite localitățile și perioadele în care se vor organizate taberele TDIS. Așadar, programul de tabere din vara acestui an este următorul: Bozovici 18-21 Iunie, Răcășdia 18-22 Iunie, Teregova 24-28 iunie,  Marga 1-5 Iulie, Poiana Buchin 1-6 Iulie, Iablanița 2-5 Iulie, Verendin 9-12 Iulie, Măureni 15-19 Iulie, Iaz 22-26 Iulie, Eftimie Murgu 26-29 Iulie, Poiana Mărului (beneficiari din comuna Zăvoi) 7-9 August, Forotic 21-24 August, Moniom 23-26 August, Berliște (cu satele Milcoveni, Rusova Nouă și Rusova Veche) 29 August-2 Septembrie.