Armonie corală sub bagheta maestrului Emanuel Pecingină

8 August 2019 Off By Pavel Canea
Armonie corală sub bagheta maestrului Emanuel Pecingină

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de activitate dirijorală a prof. dr. Emanuel Pecingină, maestru corepetitor la Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” din București și formator dirijor-cor în cadrul programului național „Cantus Mundi”. Cu acest prilej și cu ocazia masterclass-ului de cânt și dirijat coral, desfășurat în perioada 1-15 august și încununat de fiecare dată de un turneu de concerte în Banat, este inclusă și în acest an o reprezentație de muzică corală în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș.

Evenimentul va avea loc luni, 12 august, începând cu ora 19:00, în sfântul locaș din centrul civic al municipiului de pe Timiș și Sebeș. Sunt așteptați la concertul de luni iubitorii de muzică corală ce doresc să asculte câteva opere extraordinare interpretate cu profesionalism de Corul de cameră, „Cantus Redividus” sau „Madrigalul Bănățean”, dirijat de maestrul Emanuel Pecingină. Corul „Cantus Redivivus” a fost format de maestrul Emanuel Pecingină în anul 2015, în cadrul Festivalului Internațional „Zilele Muzicii la Oravița”.

De-a lungul activității sale maestrul Emanuel Pecingină a fost răsplătit cu numeroase premii și distincții: Madrigalist de onoare, Medalia jubiliară „Pro arte”, iar din partea administrației prezidențiale a României a primit în anul 2013 distincția „Meritul Cultural” în grad de Cavaler. Și din partea Episcopiei Caransebeșului a primit ca și recunoștință pentru concertul ce l-a susținut pe soleea Catedralei Episcopale anul trecut, Medalia „Episcop Elie Miron Cristea”.