Slujire arhierească la Paraclisul Episcopal din Caransebeș

5 August 2019 Off By Pavel Canea
Slujire arhierească la Paraclisul Episcopal din Caransebeș

În duminica a 7-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal cu hramurile „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Trei Ierarhi”, din Reședința Eparhială a Episcopiei Caransebeșului. Acest sfânt locaș a fost resfințit de Părintele Episcop Lucian în duminica a 7-a după Paști anul acesta, după ample lucrări de restaurare și înfrumusețare.

Paraclisul a fost amenajat între anii 1934-1935 și a fost sfințit pentru prima dată în 9 octombrie 1935 de către Episcopul Vasile Lăzărescu al Caransebeșului și resfințit în 30 ianuarie 1948 de Episcopul Veniamin Nistor, spre a fi loc de închinare și reculegere sufletească pentru studenții teologi de la Academia Teologică din Caransebeș.

Între anii 2016-2018, odată cu reabilitarea reședinței episcopale, paraclisul a fost restaurat integral, pardoseala s-a realizat din parchet și s-a împodobit cu mobilier bisericesc. De asemenea, s-a restaurat și completat pictura de către pictorii Tudor Țăranu și Alin Trifa și s-au montat în ușă și ferestre vitralii.