Bucuria Învierii transmisă de 15 coruri la Catedrala Episcopală din Caransebeș

21 May 2019 Off By Pavel Canea
Bucuria Învierii transmisă de 15 coruri la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Joi, 23 mai, începând cu ora 16:00, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, se va desfășura cea de-a 10-a ediție a Festivalului „Miron Cristea”, la care vor participa 15 coruri din Eparhia Caransebeșului, din Timișoara și Arad.

Coriștii vor trasmite iubitorilor de muzică corală și celor care doresc să se bucure continuu de această perioadă, mesajul unei trăiri desăvârșite redată de Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, printr-un repertoriu de pricesne și cântări bisericești specifice perioadei pascale.

Festivalul poartă numele primului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, deoarece în anul 2010, atunci când a avut loc prima ediție, se împlineau 100 de ani de la întronizarea lui Miron Cristea ca episcop al Caransebeșului în perioada 1910-1919, aducându-se astfel un omagiu ierarhului care a sprijinit, cu o admirabilă implicare și dăruire, muzica religioasă în activitatea desfășurată la Sibiu, Caransebeș și București.

Manifestarea cultural-spirituală se înscrie în șirul de evenimente desfășurate de Episcopia Caransebeșului în cadrul „Zilelor credinței și culturii”, ediția a 13-a. La evenimentul ce mărturisește prin muzica corală credința noastră strămoșească va fi prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.