Concert de muzică clasică la Centrul eparhial din Caransebeș

30 September 2019 Off By Pavel Canea
Concert de muzică clasică la Centrul eparhial din Caransebeș

O sală arhiplină s-a dovedit a fi Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial din Caransebeș, luni, 30 septembrie, la unul dintre cele mai spectaculoase concerte de muzică clasică. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian acest regal muzical a fost oferit de Furiant Quartet din Germania, cu renumiții artiști Stefano Mesaglio (vioară), Vlad Popescu (vioară), Mladen Somborac (violă), Nika Švarc (violoncel) și Dinu Mihăilescu (pian). Mai bine de două ore publicul a vibrat în acordul „muzicii pline de pasiune”, așa cum a mărturisit pianistul Dinu Mihăilescu.

În cadrul concertului intitulat „The sound of classics – Sunetul muzicii clasice” au fost prezentate două lucrări: Ludwig van Beethoven – Cvartetul de coarde opera 59 nr. 2 și Antonin DVOŘÁK – Cvintetul cu pian nr. 2.

Evenimentul cultural-muzical desfășurat la Caransebeș face parte din seria de spectacole organizate în cadrul celui mai mare festival de muzică clasică din vestul țării „Eufonia Festival”.

„Episcopia Caransebeșului este onorată să organizeze astfel de evenimente pentru că este deosebit de important ca biserica să-și păstreze această componentă culturală în societate. Este una din modalitățile de a interacționa cu societatea și de a oferi comunității și acest tip de cultură, o cultură îngemănată cu spiritul și latura artistică de care sufletul întotdeauna se bucură atât de mult. Nădăjduim că și pe viitor eparhia noastră să poată să găzduiască evenimente de o asemenea anvergură”, a subliniat părintele Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Aflat la cea de-a doua ediție, Eufonia Festival propune peste 30 de evenimente, incluzând recitaluri, concerte educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni și intervenții de terapie prin muzică și este născut din dorința organizatorilor de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a regiunii Banat, dorind includerea muzicii clasice de cameră în circuitul cultural regional.