Prezentare de carte la Reșița

26 September 2019 Off By Pavel Canea
Prezentare de carte la Reșița

Prima activitate din acest an școlar a Asociației Învățătorilor Caraș-Severineni s-a derulat marți, 24 septembrie, la Școala Nr. 7 Reșița. Cu o asistență numeroasă, au fost lansate 3 cărți, prima a fost „Anotimpurile”, o culegere de scenete în versuri, scrise de părintele Alin Muntean de la Anina, împreună cu soția sa, învățătoarea Mirela Muntean. Despre carte a vorbit Nicoleta Marcu, președinta AÎCS, care a scris prefața, dar și autorul, care a subliniat foarte emoționant ideea că, atât dascălii, cât și preoții, sunt „slujitori ai luminii”.

A fost lansată și lucrarea „Dascăli bănățeni de ieri și de azi” care cuprinde portrete de cadre didactice, care … sunt și care … nu mai sunt, adunate de Nicoleta Marcu din lucrările trimise de învățători din Caraș și Timiș la simpozioanele Didactica Internațional.

Prezentând portretul doamnei Sofia Onețiu s-a făcut trecerea către a treia carte „O viață, un om, o învățătoare”, o carte autobiografică, apărută pentru a marca 50 de ani de la terminarea Liceului Pedagogic din Abrud și aniversarea a 70 de ani de viață, evenimente de suflet ale președintei de onoare a AÎCS, Sofia Onețiu. Domnul Gheorghe Jurma a prezentat cartea, apoi foști elevi și foști colegi au evocat amintiri cu doamna Onețiu. Au povestit despre activitatea didactică a dumneaei atât domnul Nicolae Grindeanu, cât și domnul Ioan Benga, foști inspectori școlari generali.

Evenimentul cultural la care au participat preoți și profesori din municipiul Reșița, precum și tineri a avut loc în sala Amfiteatru a Școlii Nr. 7 din Reșița.