„Viflaimul” la Caransebeș

17 December 2018 Off By Herea Darius
„Viflaimul” la Caransebeș

Duminică, 16 decembrie, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș a devenit un mic Viflaim, iar elevii de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” s-au transformat, pentru câteva ore, în personajele piesei de teatru „Viflaimul”, scrisă de Victor Ion Popa.

La eveniment, au participat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de alți preoți slujitori din Caransebeș, dar și credincioși, cu toții primind în suflet mesajul emoționant al piesei de teatru, și anume rolul deosebit de important pe care l-a avut venirea Fiului lui Dumnezeu în lume.

„Episcopia Caransebeșului se bucură să sprijine activitatea Seminarului Teologic din Caransebeș, iar în această perioadă premergătoare Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, elevii au susținut această piesă, fiind foarte pregătiți și transmițând mesajul piesei cu profesionalism. Am jucat această piesă și la Bocșa, s-a jucat și la Caransebeș, și în felul în care această piesă a fost prezentată, considerăm că această piesă poate fi jucată pe orice scenă de teatru de amatori din România. Dacă în perioada comunistă această piesă a fost interzisă și nu s-a mai putut juca de către elevii teologi, în ultimii nouă ani s-a reluat această tradiție și ne bucurăm că oamenii gustă tot ceea ce înseamnă reprezentație artistică, cum ar fi teatrul, iar noi nu facem altceva decât să sprijinim misiunea prin cuvânt, prin învățătură și prin orice fel de artă. Îi felicităm pe elevii seminariști, felicităm pe coordonatorii lor și nădăjduim ca această reprezentație să poată ajunge și în alte orașe din România”, a precizat părintele arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

La sfârșit, spectatorii au primit iconițe cu Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, încununând astfel tematica piesei de teatru, iar Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a felicitat tinerii actori pentru interpretarea impecabilă. Piesa de teatru „Viflaimul” a fost scrisă de Victor Ion Popa în perioada interbelică, în anul 1934.