Donare de sânge, un dar pentru aproapele în Postul Paștelui

18 April 2019 Off By Herea Darius
Donare de sânge, un dar pentru aproapele în Postul Paștelui

Joi, 18 aprilie, elevi aflați în clasa a XII-a la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, și ajunși la vârsta majoratului, au donat sânge, alături de părintele profesor Vidu Vasiloni, la Spitalul de Urgență din municipiu.

„Postul Paștelui reprezintă perioada cea mai potrivită de a exersa dragostea de aproapele și împlinirea Cuvântului lui Dumnezeu. A iubi pe aproapele înseamnă a-i fi alături, a purta sarcinile suferințelor sale, iar donarea de sânge este o astfel de faptă. Ne-am bucurat că elevii noștri, ajunși la vârsta maturității, au dat dovadă și de o maturitate spirituală și au acceptat să ia parte la o astfel de acțiune, cu atât mai mult că ne aflăm în timpul pregătirii noastre pentru sărbătoarea sfântă a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, dar și pentru că este nevoie de un număr mare de donatori, lipsa sângelui în instituțiile medicale fiind cu adevărat o problemă. Dumnezeu să ne ajute pe toți să înmulțim dragostea și faptele bune, ele fiind scara către bucuria autentică a Învierii”, a precizat părintele profesor Vidu Vasiloni.

Elevii seminariști s-au declarat fericiți de oportunitatea de a aduce o mică contribuție spre binele celor bolnavi, considerând acest gest unul de recunoștință față de ceea ce a făcut Mântuitorul Hristos pentru creștini, întrucât Sângele Lui s-a vărsat spre vindecarea sufletelor bolnave, iar donarea de sânge este spre vindecarea trupurilor bolnave.