Festival de colinde și cântece patriotice

Festival de colinde și cântece patriotice
În ziua de 2 decembrie, a avut loc la Reșița, prima ediție a festivalului de colinde și cântece patriotice „Avem o țară, avem un crez”
Autor: Pr. Cristian Manole
Festivalul a fost organizat de Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița și s-a desfășurat pe scena Palatului Cultural din municipiul de pe Bârzava. La această primă ediție au luat parte un număr de aproximativ 150 de copii și tineri de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, precum și Corul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Dintre acestea amintim: Corul Centrului de tineret „Sfinții Români” al Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița, Corul Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Parohiei „Sfânta Treime” – Anina, Centrul de tineret al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Oravița Montană, precum și Corul „Pui de Cer” al Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom.

Repertoriul corurilor participante a fost alcătuit din cântece sau poezii patriotice dar și din colinde tradiționale românești, pentru a marca cum se cuvine ziua națională dar și începutul celui mai frumos anotimp al anului și anume „anotimpul colindelor”.

La sfârșitul programului, părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței a adresat un cuvânt de încheiere în care a arătat cât de importantă este ziua de 1 decembrie pentru fiecare român și le-a mulțumit tuturor copiilor și tinerilor pentru participarea la această primă ediție a acestui festival care va fi o permanență pe agenda culturală a Episcopiei Caransebeșului.

De asemenea părintele Mihai Ciucur – inspector eparhial, a arătat importanța acestor festivaluri, care scot în evidență preocupările copiilor și tinerilor legate de tradițiile și valorile strămoșești dar și de păstrare a limbii românești, precum și dragostea lor față de neam, credință și Biserică.

Data: 4 decembrie 2017 • Vizualizări: 555