La Betleem – o expoziție în Govândari, Reșița

La Betleem – o expoziție în Govândari, Reșița

Album foto
În seara zilei de pomenire a Sfântului Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan, la sala multimedia a Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Govândari” din Reşiţa, a fost vernisată o expoziţie cu fotografii de la Betleem
Autor: Pr. Petru Berbentia
Pentru noi, cei bombardaţi mediatic cu „Merry Christmas and Happy Holidays”, Betleemul pare o poveste ce atârnă într-un brad achiziționat, evident de la un târg de Crăciun, iar târgul trebuie să fie „celebru” neaparat! Adică Betleemul este legendar, metaforic și localizat pe undeva „prin Biblie”. La Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Govândari” din Reşiţa, am încercat să demonstrăm că nu e chiar aşa.

Tocmai de aceea, în seara zilei de pomenire a Sfântului Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan, la sala multimedia a centrului parohial, a fost vernisată o expoziţie cu fotografii de la Betleem. Manifestarea a fost posibilă pentru că dl. Erwin Iosef Ţigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Banatul de Munte şi pr. Petru Berbentia, au oferit privitorilor imagini de la Betleem, fotografiate în anul ce a trecut. Bineînţeles că vernisarea expoziţiei s-a bucurat de prezenţa multor doritori de frumos, interesaţi de ce se poate vedea la Betleem.

Pentru început, pr. Berbentia, pr. Romolus Şandru şi pr. Emil Varga a cântat o colindă ce aminteşte de Betleem, apoi pr. Berbentia a vorbit despre Betleem şi experienţa trăită acolo, oferind explicaţii istorice despre „Cetatea pâinii”. Pr. Berbentia a spus: „Am fost la Betleem şi am dormit pe „câmpul păstorilor”! Mărturisesc sentimentul că încă din prima noapte simți răsuflarea îngerilor. Cred că acolo începe „frica de Dumnezeu”, sau poate „începutul înțelepciunii”. Este de necrezut, dar sentimentul acesta te eliberează de orice oboseală şi VREI SĂ VEZI !”

Pr. Berbentia a continuat cu oferirea unor date istorice despre locul naşterii Pruncului Sfânt şi a încheiat cu îndemnul de a vizita Betleemul. Dacă nu se poate efectiv, atunci măcar cu mintea! A continuat cu explicaţiile d-ul Erwin Ţigla, povestind ce a simţit la Betleem şi îndemnând pe cei prezenţi să facă tot ce este posibil ca măcar odată în viaţă să ajungă acolo.

Seara a fost completată de colindele interpretate de membri ai Forumului Democratic German din Caraş-Severin, corul „Frantz Sturmer” încântând pe cei prezenţi cu colinde în limba germană, dar şi în limba română. Din partea parohiei, toţi colindătorii au primit revista parohială şi dulciuri, că aşa se cuvine să primim colindătorii! Seara s-a încheiat cu urările obişnuite sfârşitului de an, dar şi cu hotărârea de a continua astfel de acţiuni comune. Mulţi ani tuturor!

Data: 28 decembrie 2016 • Vizualizări: 761