Taina Sfântului Maslu în Parohia Pecinișca

1 December 2018 Off By Herea Darius
Taina Sfântului Maslu în Parohia Pecinișca

În Anul Centenarului Marii Uniri 2018, vineri, de sărbătoare Sfântului Apostol Andrei, în Parohia „Sfântul Apostol Toma” din Pecinișca s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Apropiindu-ne de Prazicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, credincioșii și-au miruit trupurile și mai ales sufletele la această Taină, cerând lui Dumnezeu harul Preasfântului Său Duh, fără de care nimeni nu se mântuiește.

Biserica a fost înfrumusețată de prezența impresionantă a credincioșilor, dar și de preoții care au răspuns invitației părintelui paroh Pavel Găină: părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și paroh al Parohiei Domașnea, părintele Bogdan Belu de la Parohia Bârza, părintele Nicolae Vălușescu de la Parohia Cornereva și părintele Marius-Ștefan Dănănău, secretar al Protopopiatului Băile Herculane. Acest sobor de preoți s-a rugat lui Dumnezeu pentru sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor prezenți.

La final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți la această taină, preoților, dar nu în ultimul rând, a mulțumit lui Dumnezeu pentru bunătatea Sa dăruită asupra noastră.

Autor: Claudiu Românu