A treia zi de Crăciun în municipiul reședință de județ

28 December 2018 Off By Herea Darius
A treia zi de Crăciun în municipiul reședință de județ

Există o tradiție ca în fiecare an la Sărbătoarea Nașterii Domnului, în a 3-a zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului să fie alături de credincioșii din municipiul reședință de județ. Dacă în prima zi ierarhul a slujit la Catedrala Episcopală din Caransebeș, joi, 27 decembrie, a fost în mijlocul credincioșilor de la Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, ce se află în incinta Protopopiatului Reşiţa.

Cu acest prilej, Părintele Episcop, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială, rostind și un cuvânt de învățătură. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Ethos“ al Episcopiei Caransebeşului, iar la Sfânta Liturghie au participat numeroşi credincioşi şi credincioase din toate parohiile reşiţene şi împrejurimi. La final un grup de copii și tineri din parohie au susținut un concert de colinde.

„Astăzi este o sărbătoare pentru toți credincioșii din municipiul Reșița deoarece la Dumnezeiasca Liturghie au fost foarte mulți credincioși din toate cartierele Reșiței. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să slujim și în municipiul Reșița la Praznicul Crăciunului și îl rugăm pe sfântul arhidiacon Ștefan să mijlocească înaintea Tronului Preasfintei Treimi ca și noi să fim și să rămânem mărturisitori ai evangheliei lui Hristos și a dreptei credințe”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din Reşiţa a fost construită în anul 1846, ulterior a fost mărită în anul 1930. Între anii 1983 şi 1987, sfântul locaş a fost împodobit cu pictură în frescă, realizată de către Elvira Dăscălescu. Între anii 2007-2008 pictura a fost recondiționată de către Rita Aldea și fiul ei Dan Vulcan, iar iconostasul a fost poleit cu foiță de aur. La 15 septembrie 2008, Preasfințitul Lucian, a binecuvântat pictura bisericii ce se află în incinta Protopopiatului Reșița.