O săptămână plină de bucurie la Moldova Nouă

10 December 2018 Off By Herea Darius
O săptămână plină de bucurie la Moldova Nouă

În perioada 2 – 9 decembrie 2018, credincioșii din orașul Moldova Nouă, au avut parte în fiecare seară, de rugăciune și mângâiere sufletească oferită de slujbele oficiate cu prilejul săptămânii duhovnicești.

În cadrul săptămânii a fost prăznuită Sfânta Muceniță Varvara, ocrotitoarea minerilor și hramul mic al parohiei noastre. Slujba a fost oficiată de către părintele protopop Bogoliub Martinovici alături de un sobor de preoți din oraș. În cuvântul de învățătură părintele protopop a punctat viața mucenicească a Sfintei Varvara, evidențiindu-se protecția pe care o oferă sfânta, celor care lucrează în minele subterane.

A urmat apoi o slujbă de pomenire pentru mineri, oficiată în parcul din fața bisericii acolo unde este amplasat un monument închinat minerilor decedați în minele din Moldova Nouă. Un popas important în cadrul săptămânii la constituit revenirea la ortodoxie a unei credincioase de la cultul penticostal. Slujba de primire la ortodoxie a fost oficiată de către părintele paroh Ion Nedelcu și părintele Sava Mareș de la parohia ortodoxă sârbească din Măcești în prezența unui însemnat număr de credincioși.

Săptămâna duhovnicească s-a încheiat în duminica 24-a după Rusalii atunci când s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți compus din părintele Matei Ioan de la Parohia Șușca, părintele Remus Căta de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Moldova Nouă, părintele Ionel Prisecaru de la Parohia Moldovița, părintele Ilie Oltean de la Parohia Pojejena și părintele paroh Ion Nedelcu. La slujbă au participat o mulțime de credincioși din oraș și din toată Clisura Dunării.

Cuvântul de învățătură rostit de părintele Ioan Matei a așezat în sufletele credincioșilor bucuria și nădejdea că viața trăită aproape de Hristos și de Biserică este viața cea veșnică care este moștenită de prietenii lui Dumnezeu.

La sfârșitul slujbei, corul Poliției de Frontieră condus de dirijorul Mircea Șonea, a interpretat un frumos buchet de colinde, oferit cu mult drag tuturor celor prezenți. (Pr. Ion Nedelcu)