Săptămână duhovnicească și filantropie la Catedrala veche din Reșița

20 December 2018 Off By Herea Darius
Săptămână duhovnicească și filantropie la Catedrala veche din Reșița
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 10 – 16 decembrie, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, s-a desfășurat tradiționala săptămână duhovnicească.

Înainte de a debuta serile duhovnicești, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, pr. paroh Cristian Rădulescu împreună cu pr. inspector Olimpiu Bogdan Viorel Silaghi, au vizitat copiii de la Școala Primară din Dealul Crucii și le-au oferit acestora ghiozdane și daruri. În cadrul săptămânii duhovnicești, în fiecare seară de luni până vineri s-a oficiat slujba Vecerniei iar preoții invitați au ținut bogate cuvinte de învățătură. Astfel credincioșii parohiei s-au bucurat de împreună-rugăciune cu pr. Moise Linu de la Parohia Marginea-Lend Reșița, pr. Florin Hotea de la Parohia Țerova, pr. Andrei Teofil Vâlcu de la Parohia Cuptoare, pr. Cristian Gheorghe Manole de Parohia Sf. Arh. Mihail și Gavriil Reșița și pr. Daniel Țăpârdea de la Parohia Sfântul Vasile cel Mare Reșița.

Duminică seara s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului iar invitat a fost pr. inspector Olimpiu Bogdan Viorel Silaghi de la Parohia Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. În acest post al Nașterii Domnului, numărul credincioșilor prezenți la serile duhovnicești a crescut, bucuria cuprinzând atât inimile celor prezenți cât și pe cele ale preoților. La finalul fiecărei seri, pr. paroh Cristian Rădulescu a mulțumit, în numele tuturor credincioșilor prezenți, preoților invitați și le-a urat acestora sărbători binecuvântate de Bunul Dumnezeu cu pace și liniște alături de cei dragi.

După încheierea săptămânii duhovnicești, marți 18 decembrie, pr. paroh Cristian Rădulescu împreună cu domnul Gheorghe Țunea (teolog și istoric), reprezentantul Detașamentului de Pompieri Reșița, au vizitat Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Aurora din municipiu. Oficiul de gazdă a fost făcut de doamna Rodica Drăghiță, psiholoaga centrului, împreună cu toți ceilalți ostenitori prezenți. După ce au fost colindați de cântăreții bisericești Ciprian Moraru și Răzvan Turoni de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, cei aproape 130 de copii au cântat cu toată dragostea cântece specifice perioadei. La final, atât copiii cât și toți ceilalți prezenți, au cântat tradiționalul „La mulți ani” urând pr. paroh Cristian Rădulescu sănătate și zile îndelungate cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere. Toți copiii prezenți au primit daruri, bucuria zilei citindu-se pe chipul lor. (Pr. dr. Cristian Rădulescu)