„Seri de împreună-rugăciune” la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa

9 December 2018 Off By Herea Darius
„Seri de împreună-rugăciune” la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa

Şi în aceste zile ale Postului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, aşa cum se întâmplă de mulţi ani la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Microraionul III al Reşiţei, credincioşii au participat la slujba Vecerniei şi au ascutat un cuvând de învăţătură rostit de preoţii invitaţi.

Preoţii participanţi la aceste seri de rugăciune au fost pr. Boris Tasici de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, pr. Olimpiu Silaghi de la Biserica „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş”, prof. drd. Nicolae Adrian Păunescu de la parohia gazdă, pr. Florin Hotea de la Ţerova, pr. Moise Linu de la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”- Margina-Lend şi prof. pr. Emil Varga de la parohia noastră. Săptămâna duhovnicească a fost încheiată cu cuvântul de suflet al pr. Romolus Şandru. În fiecare seară, cântarea de strană a fost asigurată de cântăreţii bisericii dar şi de preotul paroh Petru Berbentia, de preotul Romolus Şandru şi de preotul Samuel Şendroni.

Tema generală şi în aceaşi timp generoasă a predicilor a fost „Pregătirea prin post şi rugăciune, pentru primirea Pruncului Sfânt” ca metode de îmbunătăţire a vieţii personale şi ca posibilitate de apropiere de Dumnezeu, dar şi despre sentimentul de unire creştină ce ar trebui să ne ţină în Sfânta Biserică ştrămoşească. Toţi preoţii abordând diferite aspecte ale acestor probleme.

În finalul fiecarei seri, după cuvintele de mulţumire obişnuite, preoţii au continuat, la oficiul parohial, discuţiile ce privesc viaţa noastră religioasă, precum şi problemele curente ale parohiilor noastre. Avem nădejdea că aceste seri de rugăciune au fost folositoare pentru toţi cei prezenţi în fiecare seară, care au avut astfel posibilitatea să cunoască şi alţi preoţi din diferite cartiere ale Reşiţei. Ne bucurăm să constatăm că fiecare seară a fost un moment de bucurie şi de zidire sufletească. Să ne ajute Dumnezeu să putem continua! (Pr. Petru Berbentia)