Sfântul Ierarh Nicolae a fost cinstit în Parohia Domașnea

7 December 2018 Off By Herea Darius
Sfântul Ierarh Nicolae a fost cinstit în Parohia Domașnea

Numeroși credincioși, printre care tineri și copii, au participat astăzi la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, săvârșită în Biserica „Sfântul Atanasie Athonitul” – Domașnea, oficiată de către părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane, cinstindu-l cu toții pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni.

În cadrul Sfintei Liturghii, vârstnici, tineri și copii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Chiar dacă „Moș Nicolae” este mereu grăbit să ajungă la copiii din întreaga lume, acesta își face timp să asculte și dorințele fiecărui copil în parte. Și în acest an, după ce au primit Sfânta Euharistie, copiii au primit din partea acestuia un cadou.

Ca în fiecare an, la 6 decembrie, Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Ncolae Nicolae, cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. A fost un om de o foarte mare cultură teologică, o autoritate în domeniu şi un om cu un profil moral model. Din acest motiv, adesea este pus alături de apostoli. Tradiţia Bisericii consemnează faptul că Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, din partea asiatică a Turciei de astăzi. Încă din copilărie s-a remarcat prin purtare aleasă, post şi viaţă duhovnicească intensă. A studiat la cele mai bune şcoli, iar în bisericile în care intra uimea pe toţi prin blândeţe şi nobleţe sufletească. Întrucât unchiul său era episcop la Patara, Sfântul Nicolae a stat o vreme la Mănăstirea Patara, unde a devenit preot.

La final, părintele protopop a rostit un bogat cuvânt de învățătură, vorbind credincioșilor prezenți despre viața și minunile Sfântului Ierarh Nicolae. După cuvântul de învățătură, credincioșii au fost miruiți și au primit anafură. (Claudiu Românu)