Realitatea vieții satului romȃnesc și misiunea înveṣnicirii lui

14 February 2019 Off By Pavel Canea
Realitatea vieții satului romȃnesc și misiunea înveṣnicirii lui

Preoții Cercului pastoral Valea Timiṣului, Protopopiatul Caransebeṣ s-au întrunit a doua oară în acest an la Parohia Bucoṣnita. Evenimentul s-a desfăṣurat în prezența părintelui protopop Ilie Florin Ciucur și a părintelui secretar protopopesc Brebu Cosmin.

Programul întâlnirii a debutat în biserica cu hramul ,,Sfȃntul Proroc Ilie Tesviteanul” începând cu ora 09:00, unde un sobor de cinci preoți au săvârșit Sfȃnta și Dumnezeiasca Liturghie. După încheierea serviciului divin programul a continuat în sala de ṣedință și protocol a parohiei, unde părintele Mihăilescu Alexandru de la Parohia Poiana Buchin a prezentat tema conferinței cu titlul „Identitatea satului romȃnesc și viitorul incert al acestuia. Programe pastoral-misionare pentru revigorarea vieții în mediul rural”.

Descrierea laborioasă a părintelui a subliniat problemele și nevoile satului romȃnesc și a prezentat programe de revitalizare a vieții sătești cu exemplul părintelui Nicolae Tănase din Valea Plopului, județul Prahova. Această expunere a provocat mai multe luări de cuvânt pe marginea temei cu referiri la problemele reale, actuale ṣi locale ale parohiilor noastre.

În concluzia dezbaterii părintele protopop, Ilie Florin Ciucur a subliniat importanța și responsabilitatea activităților noastre în implementarea ṣi desfăṣurarea programelor de dezvoltare spirituală, demografică și economică a satului românesc. (Pr. Vasile Dragomir)