Așezarea rurală Brădișorul de Jos a primit vizita Preasfințitului Lucian

11 March 2019 Off By Pavel Canea
Așezarea rurală Brădișorul de Jos a primit vizita Preasfințitului Lucian

Locuitorii satului Brădișorul de Jos din Protopopiatul Moldova Nouă au trăit în duminica dinaintea Postului Mare o mare bucurie duhovnicească deoarece au fost cercetați de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Nu este o comunitate foarte mare în această localitate de lângă Oravița, care este atestată documentar în anii 1690-1700 și cunoscută cu denumirea de Maidan.

De mai bine de un an credincioșii de aici nu au preot paroh, slujbele religioase fiind săvârșite de un preot pensionar, fostul paroh, care a slujit aici mai bine de 13 ani. Părintele Episcop Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială „Pogorârea Duhului Sfânt” și i-a îndemnat pe credincioși să aibă credință statornică și să petreacă cu folos postul care începe. „Ne-am bucurat că am poposit duhovnicește în mijlocul bunilor și harnicilor credincioși de aici, deoarece nu am mai fost la această parohie de peste 10 ani. Este foarte important să cercetăm în acest an omagial închinat satului românesc toate parohiile rurale și mai ales parohiile izolate și depopulate din Episcopia Caransebeșului”, a spus ierarhul.

La Sfânta Liturghie au participat mulți credincioși primind îndemnul ierarhului de a spori în rugăciune, post și fapte bune pentru a-și aduna comori în cer, nu materiale, așa cum este și mesajul evangheliei din duminica lăsatului sec de brânză.

„Toți credincioșii care au venit astăzi la sfânta biserică au fost foarte receptivi și au ascultat cu multă atenție Sfânta Liturghie și cuvântul de învățătură. Credem că această vizită arhierească îi va impulsiona pe bunii credincioși de la Brădișorul de Jos, ca împreună, în același duh de rugăciune și osteneală duhovnicească să înceapă urcușul spre Înviere, Sfântul și Marele Post al Paștilor. Îl rugăm pe Domnul să binecuvinteze calea postului și să-i binecuvinteze pe acești credincioși care viețuiesc și se roagă aici”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica din Brădișorul de Jos a fost zidită între anii 1750 – 1770 și a fost pictată pentru prima dată în anul 1845, ea fiind sfințită în anul 1778. În curtea sfântului locaș se află amplasat bustul de bronz al arhimandritului Iosif Iuliu Olariu, ce a fost sfințit în urmă cu 10 ani de către Preasfințitul Părinte Lucian. Marele teolog și profesor Iosif Iuliu Olariu s-a născut în satul Maidan.

Sâmbătă, 9 martie, Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat căminul cultural din satul Lăpușnicel, Protopopiatul Băile Herculane.