Săptămână duhovnicească și Taina Sfântului Maslu la Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă

26 March 2019 Off By Pavel Canea
Săptămână duhovnicească și Taina Sfântului Maslu la Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă

Postul Învierii Domnului a adus în Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă  un prilej de bucurie căci așa cum s-a obișnuit și în anii precedenți credincioșii s-au întărit în credință și și-au pregătit sufletul cu seri duhovnicești în care preoții din împrejurimi au venit și au slujit.

Fiecare zi s-a aflat sub purtarea de grijă a unui părinte de pe raza Centrului pastoral-misionar al Protopopiatului, desfășurându-se sub un generic cu tematică fixă, dorindu-se aducerea în atenție a importanței tradiției și a valorilor creștine.

Săptămâna Duhovnicească s-a încheiat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu chiar în zi de Duminică,  unde au participat preoții ce au cuvântat în această săptămână (Pr. Ienea Mihai, Pr. Prisecaru Ionel, Pr. Matei Ioan, Pr. Olteanu Ilie și Pr. Băloi Gheorghiță), credincioșii primind cu bucurie aceste momente de rugăciune. După cuvântul de învățătură susținut de Pr. Matei Ioan de la Parohia Șușca în care a arătat credincioșilor importanța rugăciunii în vindecarea sufletului și a trupului, părintele protopop Bogoliub Martinovici a rostit un îndemn credincioșilor accentuând importanța unității în rugăciune în vreme de post și boală, dar și statornicia în Biserica cea apostolică, care ne adună pe toți sub același Duh.

Prin activitățile sociale ale Parohiei și dragostea purtată bisericii lor, săptămâna duhovnicească s-a încheiat printr-o agapă frățească, oferită de credincioșii ei, astfel  întărindu-se cuvintele  psalmistului care zice: „Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună”. (Pr. Băloi Gheorghiță)