Parohia Verendin în post și rugăciune. Pregătire pentru Înviere!

10 April 2019 Off By Herea Darius
Parohia Verendin în post și rugăciune. Pregătire pentru Înviere!

În Postul Mare din Anul omagial al satului românesc, duminică, 7 aprilie, în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Verendin, Protopopiatul Băile Herculane, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Apropiindu-ne de sărbătoarea sărbătorilor, Praznicul Învierii Domnului,  credincioșii și-au miruit trupurile și mai ales sufletele la această taină, dând dovadă ca fiind pregătiți de Învierea Domnului nostru Iisus Hristos prin post și rugăciune, cerând lui Dumnezeu harul Preasfântului Său Duh, fără de care nimeni nu se mântuiește.

Numeroși credincioși din această parohie au înfrumusețat biserica prin prezența lor la această taină de obște, alături de soborul preoțesc care a răspuns invitației părintelui paroh Zaharia Cocie: părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și preot paroh al parohiei Domașnea, părintele Filotei Gherman de la Schitul Bogâltin, părintele Nicolae Valușescu de la Parohia Cornereva și părintele Marius Bujdoso de la Parohia Mehadica.

După otpustul sfintei taine, părintele ieromonah Filotei Gherman a rostit un bogat cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța Tainei Sfântului Maslu și despre mărturisirea păcatelor, iar părintele paroh Zaharia Cocie a mulțumit  lui Dumnezeu pentru lucrarea Sa, preoților și tuturor credincioșilor pentru prezența la această slujbă. (Claudiu Românu)