Săptămână duhovnicească în Parohia Sacu

18 April 2019 Off By Herea Darius
Săptămână duhovnicească în Parohia Sacu

Săptămâna a 5-a din Postul Mare a reprezentat o perioadă importantă din punct de vedere spiritual pentru credincioșii Parohiei Sacu, fiind organizată o săptămână duhovnicească în care fiecare seară a fost un prilej de comuniune în rugăciune și cuvânt de învățătură, la care au luat parte și preoți invitați din alte parohii.

Săptămâna duhovnicească a fost încununată prin Duminica Cuvioasei Maria Egipteanca, în care s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de șapte preoți, care s-au rugat pentru pentru sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că a rânduit această săptămână de rugăciune în parohia noastră și putem spune că ne apropiem de marele praznic al Învierii Domnului mai bogați sufletește și mai apropiați de Dumnezeu. Fie ca Bunul Dumnezeu sa primească rugăciunile noastre”, a precizat părintele paroh Ianăș Ambruș.

Săptămânile duhovnicești organizate în Postul Sfintelor Paști reprezintă o perioadă de intensificare a pregătirii sufletelor pentru Înviere, de încurajare duhovnicească, dar și de unitate, astfel încât sufletele credincioșilor să pășească împreună, prin rugăciune și post, mai aproape de Hristos cel Înviat.