Taina Sfântului Maslu în Parohia Băuțarul Inferior

8 April 2019 Off By Herea Darius
Taina Sfântului Maslu în Parohia Băuțarul Inferior

În Duminica a 4-a din Postul Mare, în Parohia Băuțarul Inferior, Protopopiatul Caransebeș, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, de către un sobor de șapte preoți și un diacon, la care au luat parte numeroși credincioși. Din sobor au făcut parte preoții: pr. Adrian Socaci de la Parohia Bucova, pr. dr. Vidu-Marius Vasiloni de la Parohia Băuțarul Superior, pr. Trandafir Silvășan, pr. Romulus Frîncu, pr. Viorel-Daniel Daia de la Parohia Marga, pr. Ioan Tuștean de la Parohia Vama Marga și pr. Ioan Bircea de la Parohia Voislova și diac. Manuel Boran de la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” – Caransebeș. Tineri și vârstnici, alături de preoți, au umplut sfântul locaș participând cu multă credință și evlavie la această slujbă prin care credinciosul aflat în suferință se împărtășește din harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele dr. Vidu-Marius Vasiloni de la Parohia Băuțarul Superior. În cuvântul său  de învăţătură, părintele a subliniat în mod deosebit, necesitatea pocăinţei și a rugăciunii, care trebuie să se reflecteze în viaţa de zi cu zi a fiecăruia din noi, în faptele bune, de milostenie, mai ales în această perioadă de pregătire, de curăţire, de înnoire, a Postului Mare, pentru Marele Praznic al Învierii Domnului.

Părintele paroh Trandafir Silvășan a adresat mulțumiri părintelui Vidu-Marius Vasiloni pentru cuvântul bogat de învățătură, preoților slujitori și credincioșilor pentru prezența numeroasă, la ceas de seară, la rugăciune.

„Ne-am bucurat de împreună rugăciune, cler și credincioși,  cerând de la Domnul Hristos să-și reverse asupra noastră harul Său tămăduitor peste trupurile și sufletele noastre care sunt tot mai ostenite și gârbovite de grijile și de plăcerile lumești”, a subliniat părintele paroh Trandafir Silvășan. (Pr. Romulus Frâncu)