Instalarea noului preot la Grădinari

19 June 2019 Off By Herea Darius
Instalarea noului preot la Grădinari

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în acest An omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari și al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, sâmbătă, 15 iunie,  a avut loc instalarea noului preot paroh la Grădinari în persoana părintelui Nicolae Traian Profir la slujba vecerniei din ajunul Rusaliilor.

Întrucât evenimentul a fost unul deosebit atât pentru noul preot cât și pentru bine credincioșii din Grădinari, la inițiativa părintelui protopop Gheorghe Șuveți, a participat și corul Protopopiatului Reșița, care a dat răspunsurile la slujba vecerniei, susținând la final un scurt mini-concert ce a dat o notă distinctă evenimentului. Biserica s-a bucurat de prezența a peste o sută de credincioși vizibili emoționați și ei și totodată bucuroși de faptul că de acum au un nou păstor de suflete. Totodată s-au înălțat rugăciuni Veșnicului Arhiereu pentru însănătoșirea fostului preot paroh, Molin Vichentie, aflat pe patul de suferință și care a păstorit vreme de peste 35 de ani Parohia Grădinari ținând închegată turma lui Hristos până nu demult.

La instalarea părintelui Profir Traian au slujit nouă preoți în frunte cu părintele protopop Gheorghe Șuveți. După cuvântul părintelui protopop, al noului paroh dar și al părintelui Petru Boru de la Parohia Comorâște care a vorbit în numele părintelui Molin la finalul slujbei, noul paroh a miruit credincioșii împărțindu-le Litie, totul finalizându-se cu agapa frățească. (Pr. Cosma Cosmin)