Praznicul Înălțării Domnului sărbătorit la Domașnea

7 June 2019 Off By Herea Darius
Praznicul Înălțării Domnului sărbătorit la Domașnea

Prin prezența la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii, vârstnici, tineri și copii din Parohia Ortodoxă Domașnea – Protopopiatul Băile Herculane au prăznuit Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos. Slujbele religioase au fost oficiate de către părintele protopop Iosif Frenț în Biserica „Sfântul Atanasie Athonitul”. În cadrul Sfintei Liturghii tineri și copii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

După săvârșirea Liturghiei a Sfântului Ioan Gură de Aur, părintele protopop a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind despre minunea Înălțării Domnului la cer: „Cu minunea Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos la cer se încheie lucrarea Sa pământească pentru mântuirea neamului omenesc. La acest praznic sărbătorim minunea prin care Iisus Şi-a arătat în chip deplin dumnezeirea Sa, puterea şi mărirea Sa divină, întoarcerea întru slava pe care a avut-o dintru început la Tatăl. Înălţarea Domnului este prilej de adâncă meditaţie creştină care ne descoperă adevărul că prin har şi voinţă omul se poate ridica integral – trup şi suflet, la cea mai înaltă mărire, la îndumnezeirea Sa.”, a precizat părintele protopop Iosif Frenț.

Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc. După cuvântul de învățătură,  părintele protopop împreună cu credincioșii prezenți au ieșit în curtea bisericii, în fața celor trei monumente, săvârșind o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc, dar și pentru toți credincioșii trecuți la cele veșnice din această parohie. În semn de respect și recunoștință pentru aceia care prin sacrificiul lor ce stă așezat pentru eternitate pe altarul poporului român, s-a depus o coroană în fața unuia dintre cele trei monumente ridicate în „avlia” bisericii din Domașnea, în memoria eroilor domășneni.

Aflându-ne în anul omagial al satului românesc, în încheiere, un grup de elevi de la școala din Domașnea, coordonați de către prof. Marina Benghia și prof. Magdalena Andrei, au recitat poezii despre sat, dar și despre cei care au fost eroii patriei și apărători ai Ortodoxiei. (Claudiu Românu)

„Respect și recunoștință eroilor neamului românesc! Eroii nu mor niciodată!”