Binecuvântare arhierească în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Caransebeș și Vama Marga

8 July 2019 Off By Pavel Canea
Binecuvântare arhierească în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Caransebeș și Vama Marga

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în Duminica a treia după Rusalii în mijlocul credincioșilor din cartierul caransebeșean Valea Cenchii. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a binecuvântat o troiță ce a fost ridicată în curtea bisericii parohiale. În continuare ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că bisericile noastre se înnoiesc și de asemenea se înfrumusețează cu aceste troițe care împodobesc atât satele, cât și orașele noastre, dar mai ales avlia bisericii. Îl rugăm pe Domnul să ne binecuvinteze și să ne ajute să căutăm mai întâi Împărăția și dreptatea Lui, având convingerea că toate celelalte materiale, trebuincioase traiului de zi cu zi, se vor adăuga nouă. Suntem îndemnați să slujim lui Dumnezeu cu toată ființa, să ne închinăm Preasfintei Treimi și să rămânem ucenici fideli ai Mântuitorului, știut fiind faptul că nu putem să slujim la doi domni, lui Dumnezeu și lui mamona. Trebuie să ne hotărâm să slujim în exclusivitate lui Dumnezeu, să slujim Biserica Lui și să rămânem fii ai luminii și ai Învierii lui Hristos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.  

La slujbă au participat mulți credincioși printre care copii și tineri îmbrăcați în costume populare. La finalul slujbei părintele paroh Florin Grozăvescu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioșii ce au fost alături de sfânta biserică și au ajutat la lucrările sfântului locaș, ierarhul le-a oferit Diploma de excelență „Episcop Veniamin Nistor”.Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Biserica parohială cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul caransebeșean Valea Cenchii, a fost construită între anii 1996-1998, fundație de beton, zidurile de cărămidă și iconostasul de zid. Biserica a fost pictată în ulei pe zid în anul 2004 de către Ioan Albulescu. Sfântul locaș a fost târnosit de către Preasfințitul Lucian în Duminica Tuturor Sfinților din anul 2013.

Tot duminică, 7 iulie, Părintele Episcop Lucian a cercetat și comunitatea din satul Vama Marga de pe Valea Bistrei. Preasfințitul a binecuvântat exteriorul bisericii parohiale ce are hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, după care a săvârșit Slujba Vecerniei. La această sărbătoare au luat parte autorități locale și mulți credincioși. La final ierarhul i-a oferit părintelui paroh, precum și credincioșilor ce au ajutat la lucrările efectuate la sfântul locaș, Diploma de excelență „Episcop Veniamin Nistor”. Parohia Vama Marga este o parohie misionară cu 17 familii și 60 de credincioși. Biserica parohială a fost construită în 2008 din piatră și ciment, fiind sfințită în același an de Preasfințitul Părinte Lucian.