Campanie de donare de sânge la Moldova Nouă

3 July 2019 Off By Pavel Canea
Campanie de donare de sânge la Moldova Nouă

Marți, 2 iulie, s-a desfășurat o nouă campanie de donare de sânge la Spitalul orășănesc din Moldova Nouă. Această campanie s-a făcut l-a inițiativa Pr. Protopop Bogoliub Martinovici și cu ajutorul preoților din Moldova Nouă, dar și a Centrului de transfuzie sanguină Reșița. Foarte mulți credincioși s-au arătat interesați de această campanie și au răspuns pozitiv la chemarea preoților, încurajându-i să mai organizeze astfel de acțiuni umanitare.

La succesul acestei campanii au contribuit și tinerii majori din cadrul Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă.

Câteva reacți ale donatorilor: „Mă bucur nespus de mult că prin această inițiativă a Bisericii am posibilitatea să salvez o viață în mod direct prin sângele meu” (Pascu Mihaela, 41 ani).

„Acum ceva timp un prieten apropiat a avut un accident și fiind minor nu l-am putut ajuta, atunci am înțeles ce înseamna ajutorul donării, și mi-am promis că imediat ce voi fi major și mi se v-a ivi ocazia am s-o fac. Iar această ocazie mi s-a ivit prin Pr. Băloi.” (Vrincean Alex, 19 ani).

„Sunt mamă a 2 copii și știu ce înseamnă viața și cât de fragilă este. De aceea m-am hotărât să fiu apropae de orice om aflat în primejdia de a-și pierde viața. Mulțumesc Bisericii pentru informare dar și pentru implicare.” (Turcin Adela, 33 ani).

Această campanie nu a făcut altceva decât să împlinească cuvintele Mântuitorului: Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii! Aşa cum v-am iubit Eu, tot aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii (Ioan, 13,34).