Instalarea noului preot paroh în Parohia Ciuchici din Protopopiatul Moldova Nouă

1 July 2019 Off By Herea Darius
Instalarea noului preot paroh în Parohia Ciuchici din Protopopiatul Moldova Nouă

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Anul omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari și al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, sâmbătă, 29 iunie,  a avut loc instalarea noului preot paroh al parohiei Ciuchici, parohie arondată protopopiatului Moldova Nouă, în persoana părintelui Petre Constantin, la slujba vecerniei din ziua praznicului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Slujba Vecerniei a fost oficiată de către părintele protopop Bogoliub Martinovici,  alături de un sobor de preoți din care au făcut parte: părintele pensionar Bena Ionel cel care a asigurat suport duhovnicesc credincioșilor cât timp parohia a fost vacantă, pr. Alin Mureșan de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Oravița, pr. Adrian Nicola împreună cu diaconul Adrian Borlea de la Parohia Dumbrăvița din Arhiepiscopia Timișoarei și pr. paroh Petre Constantin. Slujba Vecerniei a fost înfrumusețată de prezența grupului „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului care a dat răspunsurile liturgice și a adus credincioșilor prezenți la întâmpinarea noului păstor de suflete, bucurie duhovnicească prin interpretarea la finalul slujbei a unui buchet de pricesne și cântări duhovnicești.

La finalul slujbei de seară, părintele protopop  i-a înmânat noului păstor de suflete al parohiei Ciuchici, Petre Constantin,  Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheile bisericii, evidențiind în cuvinte alese simbolismul acestora, ca fiind semnele propovăduirii lui Hristos și slujirii Bisericii, îndemnând credincioșii să rămână în continuare atașați de Biserică și de a continua cu noul preot activitatea misionară, dar mai ales de a contribui la sporirea valorilor spirituale și culturale din această frumoasă parohie a Episcopiei Caransebeșului.