Instalarea noului preot paroh în parohia Constantin Daicoviciu din Protopopiatul Caransebeș

8 July 2019 Off By Pavel Canea
Instalarea noului preot paroh în parohia Constantin Daicoviciu din Protopopiatul Caransebeș

Sâmbătă, 6 iulie 2019, a avut loc instalarea noului preot paroh Trandafir Iustin Petru Albai în Parohia Constantin Daicoviciu, Protopopiatul Caransebeș, la slujba vecerniei.

Slujba a fost oficiată de către părintele protopop Ilie-Florin Ciucur, alături de un sobor de preoți din care au făcut parte: Pr. Petrică Timiș – inspector eparhial, Pr. pensionar Iosif Negrei (cel care a asigurat suport duhovnicesc credincioșilor de la praznicul Înălțării Domnului și până la instalarea noului preot paroh), Pr. Trandafir Iustin Petru Albai, Pr. Daniel Cornean, Pr. Aurelian Jucu, Pr. Gabriel Tat, Pr. Livius Bojin și Pr. Petru Ciric.

„Nouă slujitori, dimpreună cu dumneavoastră, bunii credincioși ai acestei parohii, dar și invitați ai părintelui, am fost în comuniune frățească, în duh de rugăciune. În cadrul acestei slujbe a vecerniei, am săvârșit o rugăciune și o ectenie de mulțumire pentru toate binefacerile care au fost, sunt și cu siguranță vor fi, atât asupra părintelui care urmează de astăzi înainte să vă fie păstor duhovnicesc, asupra familiei sfinției sale, dar și asupra dumneavoastră, bunii credincioși ai acestei parohii. Ne bucurăm să vedem că în această seară, biserica din inima satului Căvăran este plină de oameni”, a subliniat părintele protopop la final.

De asemenea, părintele paroh Trandafir Iustin Petru Albai în cuvântul său, a mărturisit: „am în minte acum două cuvinte, voința și puterea. Aceste cuvinte îmi sunt foarte dragi pentru că în parohia pe care am păstorit-o, voință am avut și Dumnezeu mi-a dat putere ca să duc la capăt tot ceea ce mi-am propus. Vreau să mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că a rânduit și a binecuvântat ca de astăzi să fiu preot în acest sat, în această comună”.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de cântăreți din Protopopiatul Caransebeșului și elevi ai Seminarului Teologic. La finalul slujbei de seară, părintele protopop  i-a înmânat noului păstor de suflete al parohiei Constantin Daicoviciu, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, evidențiind simbolismul acestora, ca fiind semnele propovăduirii lui Hristos și slujirii Bisericii, îndemnând credincioșii să rămână în continuare atașați de Biserică și de a continua cu noul preot activitatea misionară. (Iulian Daia)