Cercul Pastoral Reșița-Sud s-a întrunit la Ticvaniu Mic

22 August 2019 Off By Herea Darius
Cercul Pastoral Reșița-Sud  s-a întrunit la Ticvaniu Mic

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului, în acest An omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari și al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, marți, 20 august, Cercul Pastoral Reșița Sud s-a întâlnit la Biserica „Învierea Domnului” din Ticvaniu Mic.

Întrunirea a debutat cu  slujba vecerniei săvârșită de părintele protopop Gheorghe Șuveți, alături de care a slujit și părintele paroh Marchiș Dumitru Cosmin precum și părintele Marius Negoiță de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Anina-Celnic. Ceilalți membrii ai cercului au dat răspunsurile de la strană.

 După otpustul Vecerniei părintele protopop Gheorghe Șuveți a ținut un foarte frumos cuvânt de învățătură legat de praznicul Adormirii Maicii Domnului. În cuvântul său, părintele protopop a explicat credincioșilor de ce se numește acest praznic al Maicii Domnului „adormire” și nu „înviere” sau „înălțare”. De asemenea în cuvântul său, părintele protopop Gheorghe Șuveți a amintit celor prezenți că aceste întâlniri ale cercului pastoral-misionar Reșița Sud sau desfășurat în acest an în parohii rurale, pentru a marca în acest mod Anul omagial al satului românesc. Totodată i-a îndemnat pe credincioși să nu se îndepărteze de biserică pentru a nu-l lăsa pe preot să fie singur cel care păstrează flacăra credinței aprinsă. La final pr. paroh a mulțumit pr. Gheorghe Șuveți, protopopul Reșiței, pentru cuvântul de învățătură și pentru îndemnuri. De asemenea a mulțumit și credincioșilor prezenți pentru că au venit la această seară duhovnicească dar și pentru tot sprijinul acordat până acum.

După acest moment, atât preoții cât și credincioșii au ieșit în curtea bisericii unde s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru părintele Suciu Romulus (1899 – 1968) care este înmormântat chiar în curtea bisericii..

După acest moment, credincioșii veniți în număr mare s-au îndreptat spre casele lor, iar preoții au continuat întâlnirea cercului la casa parohială unde părintele Florin Cosmin Cosma, preot slujitor la Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Reșița,  a susținut un referat în format Power-Point despre Sfinții Români. După aceasta au avut loc discuții pertinente despre tema propusă dar și discuții administrative.