Rugăciune și comuniune pentru pensionarii din orașul Moldova Nouă

30 September 2019 Off By Pavel Canea
Rugăciune și comuniune pentru pensionarii din orașul Moldova Nouă

Pentru a marca ziua internațională a persoanelor vârstnice, duminică 29 septembrie, la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă a avut loc un eveniment dedicat acestei zile. Evenimentul a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către părintele Protopop Bogoliub Martinovici, părintele Ieromonah Galaction Roiban, starețul  Mănăstirii  Coronini, părintele Remus Căta de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena Moldova Nouă și părintele paroh Ion Nedelcu. La slujbă au participat foarte mulți credincioși precum  și reprezentanții Asociației de Pensionari din Moldova Nouă.

În cuvântul rostit de către, părintele ieromonah Galation acesta a explicat învățăturile ce se desprind din cele șapte evanghelii ale Tainei Sfântului Maslu, punându-se accentul pe bucuria Darului Sfânt ce se revarsă în chip nevăzut peste credincioșii prezenți la slujbă.

Evenimentul a continuat apoi la demisolul bisericii unde a fost pregătită o recepție de către credincioșii Parohiei Adormirea Maicii Domnului pentru toți pensionarii prezenți.

Ziua internațională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială, culturală și religioasă.