A fost resfințită biserica din Biniș

11 November 2019 Off By Pavel Canea
A fost resfințită biserica din Biniș

În duminica a 25-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Biniș, Protopopiatul Reșița. Părintele Episcop a sfințit biserica parohială ce a fost recent renovată. În continuare ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. Au fost prezenți la sfânta biserică mulți credincioși din localitate, precum și autorități locale.

„Părintele paroh cu bunii credincioși au efectuat în ultima perioadă mai multe lucrări de renovare și înfrumusețare a locașului de cult, mai ales sfântul altar a fost primenit și sfânta masă a fost restaurată. Așadar, la 76 de ani de la târnosirea acestei biserici din Biniș, noi resfințim un sfânt locaș în care au slujit mai mulți preoți și unde mulți credincioși s-au jertfit ca să îl mențină așa cum îl vedem astăzi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Pentru rodnica activitate în parohia păstorită părintele Mihai Sima a fost hirotesit sachelar, iar credincioșilor ce au ajutat la realizarea lucrărilor efectuate la sfântul locaș, Preasfințitul Părinte Lucian le-a acordat Diploma de excelență „Episcop Veniamin Nistor”.

„Credem că această comunitate de credincioși vrednici și harnici va rămâne în continuare atașată de valorile credinței noastre strămoșești și împreună cu preotul paroh vor efectua pe mai departe lucrări de menținere și întreținere atât la sfântul locaș, cât și la casa parohială. Întotdeauna trebuie să punem accentul după locașul de rugăciune și pe casa parohială știut fiind faptul că preotul trebuie să locuiască în parohia încredințată spre păstorire și atunci bineînțeles lucrurile sunt în ordine într-o parohie unde preotul locuiește”, a mai spus ierarhul.  

Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Parohia Biniș a fost ridicată în anul 1855. În data de 29 iunie 1943 a fost târnosită de către Veniamin Nistor, episcopul Caransebeșului.