Hramul Parohiei Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Bocșa

22 November 2019 Off By Pavel Canea
Hramul Parohiei Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Bocșa

La sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de credincioșii din orașul Bocșa. Părintele Episcop a slujit la biserica din această localitate ce își serbează astăzi hramul. A săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, la finalul căreia a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii ce au trecut la Domnul. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

La rugăciune au fost mulți credincioși din parohie, dar și din întreg orașul Bocșa, printre care copii și tineri, care la final au prezentat un program de poezii, cântece patriotice și colinde. Cei mici au fost răsplătiți cu iconițe și dulciuri.

„Și în acest an am slujit la această sărbătoare în biserica ocrotită de Maica Domnului, dar și de Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Avem aici în Bocșa Română o biserică frumoasă închinată Maicii Domnului și în avlie un așezământ social-filantropic ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie. Deși suntem într-o parohie mică din punct de vedere numeric al credincioșilor totuși faptele sunt deosebite, într-un timp foarte scurt biserica a fost ridicată, iar așezământul social funcționează cu peste 20 de beneficiari. Dumnezeu să le dăruiască putere și sănătate tuturor beneficiarilor și ostenitorilor de aici, iar Maica Domnului să-i ocrotească pe mai departe pe cei care intră în sfânta biserică cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste, la fel cum a făcut și Maica Domnului. Suntem îndemnați la sărbătoarea de astăzi să intrăm cât mai des în Casa lui Dumnezeu, să ne rugăm cu pace și să ne împărtășim mai des cu Sfintele Taine”, a subliniat Preasfințitul Lucian.  

Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 2009. În curtea bisericii se dezvoltă o frumoasă lucrare filantropică, funcţionând Complexul de servicii sociale „Sfântul Ierarh Nectarie”, unde copiii și bătrânii proveniți din medii defavorizate primesc o masă caldă.

În ajunul sărbătorii Intrării Maicii Domnului în Biserică, miercuri, 20 noiembrie, Preasfințitul Lucian a săvârșit Vecernia cu Litie în Parohia Marga din Protopopiatul Caransebeș. După sfânta slujbă ce a fost oficiată în biserica parohială cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, ierarhul a sfințit o troiță.