Instalarea noului preot paroh la Dognecea

18 November 2019 Off By Pavel Canea
Instalarea noului preot paroh la Dognecea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în acest an omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, sâmbătă, 16 noiembrie, zi de prăznuire a Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, a avut loc instalarea mult așteptată a noului preot paroh la Dognecea în persoana părintelui Mihai Zaharia, la slujba vecerniei.

Evenimentul a fost unul deosebit atât pentru noul preot, cât și pentru credincioșii din Dognecea, parohia fiind vacantă aproape un an și jumătate. Biserica s-a bucurat de prezența unui mare număr de credincioși bucuroși de faptul că de acum au un nou păstor de suflete, statornic și care va locui în mijlocul credincioșilor.

La instalarea părintelui Mihai Zaharia au slujit nouă preoți în frunte cu părintele protopop Gheorghe Șuveți care a și ținut un cuvânt argumentat și bazat pe Sfânta Scriptură.

La final, a înmânat Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce cu care noul preot a binecuvântat credincioșii, dar și cheile Bisericii și casei parohiale. Un cuvânt a ținut și fostul preot paroh și actualul preot paroh după care a urmat ungerea cu untdelemn sfințit a credincioșilor și agapa frățească.