Întrunirea Cercului pastoral-misionar Caransebeș

14 November 2019 Off By Herea Darius
Întrunirea Cercului pastoral-misionar Caransebeș

Marți 12 noiembrie 2019, la biserica Parohiei „Învierea Domnului” din Delinești a avut loc întâlnirea preoților din Centrul pastoral-misionar Caransebeș. În deschiderea acestei întâlniri prezidate de părintele protopop Ilie-Florin Ciucur s-a săvârșit Sfânta Liturghie la care au slujit pr. Eugen Danilescu de la Parohia Delinești, pr. Petru Damian de la Parohia Păltiniș, pr. Mihai-Mircea Iliuș de la Parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” – Caransebeș și diac. Negoiță Bona-Tarța de la Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Caransebeș.

În continuare, pr. Trandafir Albai de la Parohia Constantin Daicoviciu a prezentat referatul cu tema „Virtuți ale poporului român cultivate în satul românesc”. Această frumoasă temă a fost constructivă, dar și provocatoare prin conversațiile pe care le-a stârnit. După discuțiile aferente, a fost vizionat documentarul „Istoria răstignirii monahismului românesc”, realizat de televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas TV.

La final, au fost transmise câteva comunicări administrative și s-au discutat diferite probleme pastoral-misionare din parohii. Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune, stabilindu-se și locul următoarei întâlniri din luna ianuarie 2020 și anume Parohia „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș. (Pr. Trandafir-Cosmin Brebu)