Situația satului românesc și viitorul lui

15 November 2019 Off By Pavel Canea
Situația satului românesc și viitorul lui

Marți, 12 noiembrie, a avut  loc întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar Valea Timișului în Parohia Zlagna din Protopopiatul Caransebeș.

După slujirea Sfintei Liturghii în biserica parohială a fost dezbătută tema conferinței cu titlul  ,,Preocuparea Bisericii privind situația satului românesc de astăzi și viitorul lui. Migrația, Situația economică precară, îmbătrânirea populației, etc.”

Prezentarea Conferinței de către părintele Ciric Petru Cristian de la Parohia Turnu-Ruieni, a fost laborios documentată, aducând în atenție recomandarea măsurilor sugerate de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu privire la implicarea Bisericii în revigorarea vieții satului românesc.

Statisticile îngrijorătoare privind realitatea din satele noastre au provocat dezbateri pe marginea temei și au fost aduse exemple concrete la nivel local prin care Biserica este preocupată  în prevenirea  fenomenelor ce alterează mediul rural.

Preoții cercului pastoral au spus că acordarea de burse pentru tineri, parteneriatele cu școala, colaborarea cu anumite asociații caritabile, cantinele sociale, sunt câteva din activitățile pe care le desfășoară în mod concret în parohii.

Concluzia a fost că pe lângă lucrarea sacramental-sfințitoare omul modern are nevoie și de astfel de activități ce pot revitaliza viața satului românesc. (Ioan Ponoran)