Ghetuțele lui Moș Nicolae în Moldova Nouă

7 December 2019 Off By Pavel Canea
Ghetuțele lui Moș Nicolae în Moldova Nouă

În data de 6 decembrie este prăznuit cel mai iubit sfânt de copii, Sfântul Ierarh Nicolae. Bucuria acestui sfânt a cuprins și Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă, care a fost gazdă a unei campanii extraordinare de ajutorare a copiilor nevoiași, Campania Ghetuțele lui Moș Nicolae, posibilă cu ajutorul credincioșilor din parohie.

Această campanie s-a desfășurat la nivelul parohiei, reușindu-se achiziționarea a peste 35 de perechi de ghete pentru copii nevoiași. Beneficiarii au venit la Sfânta Liturghie însoțiți de câteva cadre didactice unde înainte de a primi darurile lui Moș Nicolae s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar apoi au servit o masă caldă la Cantina socială a parohiei.

Și în acest an campania a fost o reușită, copiii bucurându-se de daruri căci iarna este la ușă, ei provenind din familii nevoiașe sau monoparentale.

Dincolo de numărul ghetelor sau al costurilor rămâne bucuria de pe chipul copiilor care au primit în dar ghetuțe de la Moș Nicolae, alături de permanenta purtare de grijă, pe care Biserica prin fiii ei le-o poartă tuturor  celor aflați în nevoi.(Prot. Bogoliub Martinovici)